АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАДЪРЖАХА ПЕТИМА ПОЛИЦАИ ЗА УКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В СОФИЯ

Арест
28.06.2023 / 14:53

Петима полицаи и двама цивилни са задържани във второ РПУ в София, предаде БНТ, като се позовава на свои източници. Разследването е за укриване на престъпление.

Служителите са задържани при съвместна операция на "Вътрешна сигурност" в МВР, прокуратура и СДВР. Тепърва се изясняват подробности около случая. Разследването тече от няколко седмици.

По първоначална информация при идването на униформените шофьорът на автомобила им предлага подкуп, за да прикрият катастрофата, тъй като вината за инцидента е негова.

Полицаите поискали 10 000 лв., а впоследствие записали, че на мястото не са открили водача на леката кола, по информация на NOVA.

Няма данни за състоянието на мотоциклетиста. Парите са донесени на мястото на катастрофата за по-малко от 30 минути, като с голяма степен на вероятност предаването е заснето от близка охранителна камера. На виновния шофьор не са правени полеви тестове за алкохол и наркотици.

На този етап не е ясно дали 10 000 лева са разпределени само между служителите на реда, присъствали на място, или са предадени нагоре по веригата в йерархията на полицейското управление.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев