АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП НЯМА ДА ПОДКРЕПИ БЮДЖЕТА НА АСЕН ВАСИЛЕВ

Корнелия Нинова
27.06.2023 / 14:34

Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Министър Василев запозна колегите в бюджетна комисия с бюджета, който е подготвил. Ние няма да подкрепим този бюджет и изготвяме наш алтернативен", допълни Нинова.

Тя бе категорична, че представения бюджет не решава проблемите с доходите на българите. "Този бюджет е антисоциален. Той не решава нито един проблем – инфлация, цени, доходи и бедност", отсече лидерът на БСП.

Нинова коментира, че в този бюджет няма и стратегическо мислене, няма заложени реформи. По думите ѝ има и няколко "бомби, които не се знае кога ще избухнат".

"Василев е предвидил приходи по ПВУ, а 10 от 13- те закони не са мръднали в НС. Вторият риск е конфликтът между редовното и служебното правителство за парите в Българския енергиен холдинг. Виждаме, че той се задълбочава. Над 1 млрд. лева се въртят между служебното и редовното правителство без някой да даде смислен отговор какво се случва с тези пари, а министър Василев ги предвижда като приход. Така 2 млрд. лв. са под въпрос в бюджета", смята Корнелия Нинова.

В алтернативния си бюджет от БСП предлагат майчинството за втората година да е равно на минималната заплата, увеличение на еднократната помощ при раждане на дете, и др. Също така минималната работна заплата да стане 50% от средната за страната, и настояваме това да стане от 1 юли.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев