АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ГЕШЕВ: КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ ПОДЧИНИХА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА СВОИТЕ СОБСТВЕНИ СТРАХОВЕ

Иван Гешев
27.06.2023 / 12:48

Истината е, че, ако процедурата не беше приключила, тоест ако се спазваха Конституцията, законите и правилата на самия Висш съдебен съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд.

Бившият главен прокурор Иван Гешев публикува на страницата си във фейсбук свой коментар за решението на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането му промените в Закона за съдебната власт да бъдат обявени за противоконституционни.

Ето пълния текст на коментара му:

Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането ми за обявяване за противоконституционни на промените в Закона за съдебната власт и НПК потвърждава казаното от мен:

1. Рекордно бързото ми отстраняване трябваше да изпревари произнасянето на КС.

2️. Крадливи политици подчиниха Висшия съдебен съвет на своите собствени страхове и го принудиха да спазва техния задкулисен график.

Ако някой не беше разбрал това досега, то днес цяла България видя истината.

Истината е, че, ако процедурата не беше приключила, тоест ако се спазваха Конституцията, законите и правилата на самия Висш съдебен съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд.

А тогава вече можеше и да няма възможност да ме отстрани само с 13 гласа. Тогава щяха да са необходими 1️7 гласа - толкова, колкото са нужни и за председателите на ВКС и ВАС.

Всички вече знаят, че този несправедлив “закон”, освен противоречащ на основни правни принципи, е създаден за и насочен персонално към мен.

Явно сериозно притесних дълбоката държава и крадливото задкулисие, след като от страх бяха принудени да правят цял закон за един човек.

Този позорен акт е показателен за тъжното време, в което живеем и поражда логичния въпрос:

След като крадливи политици могат да стигнат до такава брутална разправа с главния прокурор на Република България, то как тогава всички останали хора могат да бъдат защитени от политически репресии❓

Както е казал проф. Живко Сталев, “държава без върховенство на правото е форма на организирана престъпност”.

Живеем във време на политически организирана престъпност!

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев