АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ ОСТРО СРЕЩУ ПП: ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗГЛЕЖДА КАТО КОМИТЕТ ЗА ТРУДОУСТРОЯВАНЕ, НЯМАМЕ СЪГЛАСИЕ

Томислав Дончев и Десислава Атанасова
26.06.2023 / 15:11

Програмата за правосъдие и вътрешни работи, с която разполага МС е програмата, която ПП направиха в Exel. За нас беше голяма изненада съставът на срещата, нямаше председатели на парламентарни групи, нито оторизирани лица, каза Атанасова

С остро изявление срещу управленските действия на кобинета "Денков" и шуробаджанащината във властта излязоха представителите на ГЕРБ след среща с ПП.

Кабинетът си назначава някакви хора, съгласие не се постига. Това коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с представители на ПП-ДБ в Народното събрание.

По думите ѝ от страна на вторите в парламента на разговорите са присъствали лица, които дори не са депутати.

„Много не ми се иска правителството да се превръща в някакъв комитет за трудоустрояване, както изглежда на моменти”, допълни Томислав Дончев.

Програмата за правосъдие и вътрешни работи, с която разполага в момента Министерския съвет е програмата, която ПП направиха в таблица на Exel. За нас беше голяма изненада съставът на срещата, защото нямаше председатели на парламентарни групи, нито оторизирани лица, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС след разговорите с представители на ПП-ДБ.

За нея в парламента пристигна и Лена Бориславова. От думите на Атанасова стана ясно, че ГЕРБ очакват на срещите да идват лидери, както и да се подпише коалиционно споразумение.

"Не случайно срещата продължи не повече от 20 минути. За нас първо място стои въпросът за лидерска среща и подписване на споразумение, което според нас трябва да бъде коалиционно. Трябва да е ясно кой носи отговорността. На тази среща присъстваха лица, които дори нямат качеството на народни представители. За нас това беше смущаващо, защото те не могат да носят политическата отговорност. Тя се носи от лидерите, с подписи и ясни ангажименти", изтъкна Атанасова.

"Правителството на ПП е формирано благодарение на гласовете на ГЕРБ-СДС. Не случайно няма номинации за областни управители, все още не са номинирани всички заместник-министри, няма и формирани парламентарни комисии, именно защото съгласие не се постига. Министерският съвет си взимат някакви решения, назначават си някакви хора и ние считаме, че отговорности за тези номинации не следва да носим ние", добави председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев