АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНСАМБЪЛ 'СЛИВЕН' ЗАПИСА ДЕСЕТ НОВИ ВИДЕО КЛИПА

Ансамбъл "Сливен" записа десет нови видеоклипа
23.06.2023 / 16:53

В два поредни дни Ансамбълът за народни песни и танци „Сливен " засне десет нови видеоклипа. В тях са включени десет от емблематичните песни в репертоара на формацията, сред които „Рада в градина седеше“, „Росен Росен“, „Заспала мома, Калина“.

Клиповете са заснети в града и в кадрите са включени символи на Сливен като паметника на Хаджи Димитър, сградата на Община Сливен, Крепост “Туида“ и др.

„Целта ни е да покажем, че ансамбълът и градът са едно, да популяризираме Сливен и нашето творчество“, каза директорът на ансамбъла Деян Митев.

Клиповете ще бъдат изпратени в редакциите на телевизии и ще бъдат качени в сайта и в ютюб канала на ансамбъла. Деян Митев допълни, че през есента поне още толкова клипа ще бъдат заснети. Той сподели и идеята си през 2024 година, когато ще бъде отбелязана 65-та годишнина на ансамбъла, да се издаде златен фонд на фолклорната формация.

Ансамбълът за народни песни и танци-Сливен е общински и се финансира от бюджета на Общината. В състава му са включени 20 танцьори, 8 певици и 12 музиканти.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев