АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ИЗСЛУШВАТ ЧЕТИРИМА МИНИСТРИ

Народно събрание
22.06.2023 / 08:44

Народните представители ще изслушат четирима министри. Като първа точка от дневния ред депутатите ще изслушат министъра на вътрешните работи Калин Стоянов относно действията на председателстваната от него Междуведомствена комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за справяне с последиците от наводненията в различни области в Северозападна България през последните две седмици, по искане на лидера на „Възраждане" Костадин Костадинов и група народни представители.

След това в парламента ще бъде изслушан и министърът на енергетиката Румен Радев относно споразумение между „Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ", подписано на 3 януари 2023 г. в София, по искане на лидера на БСП Корнелия Нинова и група народни представители.

Като трета точка от дневния ред на НС е предвидено и изслушване на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов, министъра на туризма Зарица Динкова и министъра на здравеопазването Христо Хинков относно състоянието на акваторията на Черно море вследствие на разрушената стена на язовир Нова Каховка и предстоящия туристически сезон в България, по искане на народните представители от ПГ на ПП-ДБ Илина Мутафчиева, Владислав Панев и Никола Минчев.

Изслушване на министъра на правосъдието Атанас Славов е предвидено като четвърта точка от дневния ред. По искане на депутатите от ПГ на ПП-ДБ Явор Божанков, Стою Стоев и Петър Кьосев правосъдният министър ще бъде изслушан относно предприемане на действия като председателстващ пленума на Висшия съдебен съвет, свързани с избора на изпълняващия длъжност главен прокурор.

Депутатите ще разгледат и Законопроект за ратифициране на Договора за предоставяне на безвъзмездни средства, Проект 101055476 – InnovativeSMEs, между Република България и Европейската изпълнителна агенция за иновации и МСП (EISMEA), както и Законопроект за ратифициране на Договор между Република България и Асоциация Еврика АИСБЛ за Консорциум „Европейско партньорство за иновативни малки и средни предприятия", внесени от Министерския съвет на 9 май 2023 г.

Като шеста точка от дневния ред народните представители ще се запознаят и със Законопроект за ратифициране на международен договор (Писмо за предлагане и приемане на офертата (Letter of Offer and Acceptance - LOA) BU-P-LAY „Придобиване на Мултифункционална система за обмен на информация Multifunctional Information Distribution System/MIDS Joint Tactical Radio System (JTRS), MIDS Low Volume Terminal (LVT) Block Upgrade 2/BU2) и необходимата поддръжка", внесен от Министерския съвет на 1 юни 2023 г.

В дневния ред е включен и Законопроект за ратифициране на Протокола за изменение на Споразумението за създаване на Международна организация по лозата и виното, подписано на 3 април 2001 г., във връзка с промяна на седалището, внесен от Министерския съвет 13 април 2023 г.

Депутатите ще разгледат и два годишни отчета – за дейността на Съвета за електронни медии (СЕМ) за 2022 г., внесен от СЕМ на 31 март 2023 г., и за дейността на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за 2022 г., внесен от КЗЛД на 30 март 2023 г.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев