АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“ СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН С ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ

Scena pod Sinite kamuny
21.06.2023 / 15:42

За поредна година Националният детско – юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни” в Сливен събира млади театрални формации от страната. Шестото издание започва на 23 юни, петък. Официалното откриване ще се състои в зала „Зора“ от 16.30 ч.

Тази година в конкурсната програма са включени 15 спектакъла на театрални трупи от София, Банкя, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. Домакините от Сливен ще се представят с шест театрални състава.

За трета поредна година ще бъде връчена парична награда от кмета Стефан Радев на една от сливенските театрални формации.

От миналата година Общинският съвет вече връчва две парични награди. Едната е за най-добър спектакъл. Втората – за най-добра интерпретация.

„Сцена под Сините камъни“ приключва в неделя, 25 юни, с награждаване на участниците.

Фестивалът се провежда под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори са - Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен.

Подробна информация относно програмата, начало, история, участници от изминали издания на културната проява, може да бъде открита на новосъздадения сайт на фестивала. Той е достъпен на посочения линк: https://scenapodsinitekamani.org/.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев