АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЛИАНА ИВАНОВА Е КАНДИДАТЪТ НА ГЕРБ-СДС ЗА ЕВРОКОМИСАР

Илиана Иванова
21.06.2023 / 12:38

Илиана Иванова, бивш евродепутат и настоящ член на Европейската сметна палата, ще е кандидатът на ГЕРБ-СДС за еврокомисар на мястото на Мария Габриел. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Много познато лице в Брюксел, много компетентна. Вие ще си направите интервюта и ще се уверите в това. Имахме още няколко кандидати, достойни, но партията застана зад Илиана Иванова", заяви Борисов.

От 2022 до момента Иванова е и председател на Комитета за контрол на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата председател на Втори одитен състав, отговарящ за "Инвестиции за сближаване, растеж и приобщаване".

Илияна Иванова е отговорен докладчик за одити в областта за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката заетост, инициативата Индустрия 4.0 и цифровите иновации в Европа. Председател е на комитета за контрол на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възстановяване и устойчивост.

От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент, като е избрана за заместник-председател на комисията по бюджетен контрол и като член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В периода 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, САЩ.

През 2004 година Илиана Иванова защитава MBA в глобалното управление от Thunderbird University, Arizona State University, Аризона, САЩ. През 1999 година получава магистърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет във Варна. Владее английски, френски, немски и руски език.

По-рано днес депутатът Даниел Лорер потвърди, че е кандидат за еврокомисар на ПП-ДБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев