АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОМИСИЯТА ПО ОТБРАНА В НС ИЗСЛУШВА МИНИСТЪР ТАГАРЕВ

Тагарев
21.06.2023 / 08:46

Комисията по отбрана ще изслуша министър Тодор Тагарев по актуални въпроси на отбранителната политика. Част от заседанието ще е закрито и ще е общо с това на комисията по външна политика.

Изслушването става в момент, когато стана ясно, че България обмисля да се включи в инициативата на ЕС за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна.

Само преди дни страната ни се присъедини към инициатива за складиране на боеприпаси в държавите с батальонни бойни групи. На закрито заседание депутатите ще изслушат и министъра на икономиката и индустрията, изпълнителния директор на ДКК и изпълнителния директор на ВМЗ - Сопот. През март служебният кабинет реши за има замяна на стари с нови боеприпаси на стойност около 347 милиона лева. Това се прави за "обновяване на военновременните запаси", но е и според решение на 48-ия парламент.

По време на съвместното с външната комисия заседание външният министър Мария Габриел ще даде информация за позициите по предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс. И тази точка обаче е закрита.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев