АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ: НАСТОЯВАМЕ ЗА ПО-ГОЛЯМА ПУБЛИЧНОСТ И ПРОВЕРКИ ОТ МРРБ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА НА ВИК

Стефан Радев
19.06.2023 / 18:25

За по-голяма публичност и системни проверки от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ по изпълнението на мащабния проект на „В и К-Сливен“ призовава кметът на общината Стефан Радев. Изявлението си той направи в отговор на скорошната визита в Сливен на зам.министъра на регионалното развитие и благоустройството Ивайло Стайков във връзка с проекта за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в града.

„Проектът е жизненоважен за всички жители на общината, засяга голяма част от общинската пътна мрежа и всички ние съзнаваме, че е необходимо той да бъде реализиран. Разчитаме обаче на повече информираност, публичност и ангажираност от страна на държавата“, посочи Радев.

Кметът не скри учудването си, че Общината не е била уведомена за посещението на зам. министъра. "Вярвам, че на срещата трябваше да бъде поканен и наш представител. Да, проектът за водния цикъл е на държавата. Но неудобствата от строителните дейности, липсата на асфалтиране на разкопаните участъци, затрудненията при движението на автомобилите и не последно място – отсъствието на достатъчна информираност за спиранията на водата, са за сметка на хората! Като Община ние имаме позиция, ангажирани и заинтересовани сме и също имаме какво да заявим, за да бъдат максимално облекчени всички граждани в хода на ремонтните дейности“, коментира Радев. Той подчерта, че приоритет в изпълнението на водния цикъл трябва да бъде завишеният контрол, качественото изпълнение на възложените дейности и бързото възстановяване на настилките по ремонтираните участъци.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев