АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОДАНОВ ОБВИНИ В НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ЕВРОДЕПУТАТА ИЛХАН КЮЧЮК

Тошко Йорданов
16.06.2023 / 13:13

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йоданов обвини в национално предателство евродепутата от ДПС Илхан Кючюк. По думите му като докладчик за напредъка на РСМ в ЕП е премахнал от евродоклада всички точки за етническо преследване на лицата с българско самосъзнание:

"Какво предлага Илхан Кючюк от ДПС? Предлага, всъщност да отпаднат текстовете за включването на българите в Конституцията на т. нар. "Република Северна Македония"; да отпадне и нуждата историята да се базира на оригинални документи; да отпаднат и текстовете срещу престъпленията от омраза към българите в страната. Действията на Илхан Кючюк от ДПС, който всъщност би трябвало да представлява България в Еропейския парламент, са национално предателство. Това национално предателство започна тук, в тази зала, с националното предателство на партиите, които премахнаха ветото над Северна Македония".

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ опроверга Йорданов и отново се обърна към председателя на НС:

"Защото г-н Илхан Кючюк, като докладчик в Европарламента, освен да е внесъл включването на българите в Конституцията на Република Македония, нищо друго не е внасял! Но, ако докладчикът, председателстващ комисията и комисията е предложила и взимала решения за други неща и ги е внесъл като председател, това е коренно различно нещо".

Заради използване на обидна дума, отправена към Тошко Йорданов от място, депутатът от БСП Иван Петков получи наказание забележка от председателя на НС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев