АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ ИВАЙЛО СТАЙКОВ СЕ СРЕЩНА С УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК СЛИВЕН

срещата днес
15.06.2023 / 18:18

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков провери напредъка в изпълнението на проекта за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в град Сливен.

В областния център заместник-министър Стайков проведе работна среща с управителя на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов, в която участваха представители на изпълнителя на проекта, изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева и народният представител от ПП-ДБ от Сливенска област Татяна Султанова. На срещата бяха обсъдени и получените сигнали от омбудсмана Диана Ковачева, от Татяна Султанова, както и от граждани, за липса на достатъчна и навременна информация за планираните прекъсвания на водоподаването заради изпълнението на строително-монтажните работи на ВиК мрежата.

Пред управителя на водоснабдителното дружество заместник-министър Стайков настоя жителите на Сливен и Нова Загора, в които се изпълняват предвидените дейности, да бъдат своевременно предупреждавани за спиранията на водоснабдяването. Освен това той поиска ВиК операторът да осигурява водоноски на подходящи места, така че при прекъсване на водоподаването за по-дълъг период от време гражданите да имат достатъчно количество вода. Инж. Стайков настоя и дружеството да осигури подходящ брой служители, които да отговарят на запитванията по телефон от граждани. По време на разговора бяха обсъдени и проблеми в региона, за които ще се търсят решения на допълнителни срещи.

Зам.-министър Стайков, управителят на „Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов, представител на фирмата – изпълнител на проекта, народният представител Татяна Султанова и изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева направиха и проверка на място как се изпълнява проектът за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в гр. Сливен. Обсъдени бяха и сроковете за реализацията му. Ивайло Стайков увери, че МРРБ ще следи за спазването на графика, както и за качествено изпълнение на дейностите. Заместник-министърът посъветва изпълнителя да оптимизира сроковете за асфалтиране при спазване на техническите изисквания за насипа.

„ВиК-Сливен“ ООД – Сливен е дъщерно дружество на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, чийто принципал е министърът на регионалното развитие и благоустройството.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев