АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЙОТОВА ЗА КАБИНЕТА "ДЕНКОВ": РАБОТИ ТАКА, КАКТО МУ БЕ ПРЕДПИСАНО В ОНЗИ ЗАПИС

Илияна Йотова
13.06.2023 / 21:07

"Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират. И за сведение на Кирил Петков - областите в България са 28, а не 30! Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис!" Това заявява вицепрезиденът Илияна Йотова в свой пост във Фейсбук:

Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор. Така, както винаги досега, президентът ще се запознае с неговите аргументи и ще спази буквата на закона. Това заявих пред журналисти в Плевен, където под моя патронаж се отбелязва 90-годишнината от рождението на големия акад. Светлин Русев.

Няма как да не прави впечатление, че когато през 2019 г. президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на г-н Гешев, беше сам. Тогава тези, които днес говорят на най-висок глас, предпочетоха да замълчат!

Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи в тази област свършат с отстраняването на главния прокурор. Като че ли има надпреварване кой ще предложи по-гръмки промени. Да не стане така, че се правят промени заради определени личности, а не заради самото съдържание!?

Мнозина днес очакваха големи новини от изслушването на Иван Гешев в Европарламента. Аз очаквах да бъде саботирано изслушването. Нека да припомня скандала от юли миналата година, когато прокуратурата изпрати в Европарламента писмо от българската прокуратура, в което се казваше, че след петорна експертиза снимките на кюлчета и вили са фалшиви... По-интересен е въпросът защо холандската председателка на комисията съкрати драстично времето за изслушване.

На въпрос за отношението на новото правителство към областните управители и техните оставки припомних, че на втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си. Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират. И за сведение на Кирил Петков - областите в България са 28, а не 30!

Наясно сме, че списъците за смяна са готови. Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис!

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев