АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА: ГЕРБ СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАПУШАТ УСТАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

 Елена Йончева
13.06.2023 / 14:16

Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта - Елена Йончева, заяви, че е чула от Иван Гешев обезпокоителна информация за ситуацията в България. Според Йончева, има опит на ГЕРБ да запушат устата на главния прокурор:

„ГЕРБ и ЕНП години наред подкрепяше главния прокурор. Години наред! И в момента, в който той започна да дава повече информация по разследване на различни дела, изведнъж се опитаха да му запушат устата. И си задавам въпроса „Защо?““.

Отстраненият вчера от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет главен прокурор беше изслушан в мониторинговата комисия в Европейския парламент за борбата с корупцията по високите етажи на властта. Предполага се, че той е говорил за дела пряко свързани с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "Барселонагейт" и кюлчетата. Иван Гешев заяви, че очаква решението на Конституционния съд и указа на президента Румен Радев по повод отстраняването му от поста. Той отказа да говори пред журналисти в Страсбург и допълни, че каквото има да казва ще го каже в София.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев