АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИКТОР ОРБАН: НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ВОЙНА С РУСИЯ

Виктор Орбан
02.06.2023 / 13:41

Той многократно е заявявал, че лидерите на Европейския съюз и други страни от Общността се опитват да въвлекат Унгария в конфликта в Украйна, призовавайки я да започне да доставя оръжие на Киев

Настоящето правителство на Унгария никога няма да влезе във война с Русия и няма да позволи да бъде въвлечено в конфликта в Украйна. Това увери министър-председателят на страната Виктор Орбан в ефира на радиостанция Kossuth, цитиран от агенция „Фокус“.

Журналистите го помолиха да коментира неотдавнашното изявление на представителя на опозицията, кмета на Будапеща Гергей Карачон, че Унгария "вече е във война с Русия“. "Ако някой, без да става от стола си, говори такива неща, значи просто е откачил“, отговори премиерът. Според него нито един здравомислещ човек, чул за Втората световна война, не би си позволил подобни изказвания. "Докато сегашното правителство е на власт, Унгария няма да влезе във война [с Русия]“, категоричен бе Орбан.

В миналото Орбан многократно е заявявал, че лидерите на Европейския съюз и други страни от Общността се опитват да въвлекат Унгария в конфликта в Украйна, призовавайки я да започне да доставя оръжие на Киев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев