АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. АНДРЕЙ ПАНТЕВ: ЕДНО Е ДА НАПИШЕШ КНИГА ЗА БЪЛГАРИЯ, ДРУГО Е ДА ПРОЛЕЕШ КРЪВ!

Проф. Андрей Пантев
02.06.2023 / 11:14

"2 юни не е ден, в който да коментираме как се бият депутати, колко им е "беден езика", колко им е" фарисейска" имуществената и моралната система...

2 юни е за да кажем, че се прекланяме пред хора, направили неща, които ние не сме могли да свършим, а те са го вършили за нас", каза в "Нощен Хоризонт" проф. Андрей Пантев за Деня на Ботев и на загиналите за свободата.

По думите на проф. Пантев, самият факт, че днес честваме Деня на Ботев, Деня на Левски, може да е формално или медиийно, все пак показва, че ние като народ не сме ги забравили, че не страдаме от историческа амнезия.

"Но все пак - едно е да напишеш книга за България, друго е да пролееш кръв! И на тази дата ние честваме най-вече загиналите за свободата на България", категоричен е проф. Панев.

"Ботев не е само писарушка, а отиде на връх Околчица и там доказа, че всичко, което е писал и като поезия, и като публицистика, го реализира с пушка и сабя!

Ботев е рязък и прям, той не се страхува да напише - "православните скотове", да напише - "Моята молитва", защото той не си пасва със "шушумишката реакция" и идеология, която е днес - да, честваме Ботев, но да питаме някое посолство, дали правилно постъпваме...", разсъждава още проф. Андрей Пантев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев