АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

 Протест на бул. "Сливница", където наскоро загинаха двама младежи, пометени от лека кола.
31.05.2023 / 08:31

Близки и роднини на загинали при катастрофи излизат на Национален протест срещу войната по пътищата. В София демонстрантите ще се събират пред Съдебната палата, след което е планирано шествие до сградата на Народното събрание.

Близките и роднините на загинали при пътнотранспортни произшествия искат спешни законодателни промени, свързани с по-строги санкции и присъди за шофьори, които са причинили катастрофи.

Те настояват промените, които внасят парламентарно представените партии, да бъдат съгласувани с родители на убити деца. Част от предложенията им са употребата на алкохол или наркотици или при грубо нарушение на Закона за движение по пътищата случаите да бъдат гледани като умишлени престъпления, както и да се криминализира отказът за проба за наркотици и алкохол.

"Адекватни наказания за дете на пътя. Таванът на търпимост е вече факт. Точките на кипене е достигната и връщане назад няма, а ние сме длъжни да го направим тук, в името на всички нас в името на цялата нация, така че да запазим човешкия живот…Силно се надяваме да има ефект, ако няма, ще сме пак тук и ще блокираме цяла България".

Протестиращите искат и среща с председателя на Народното събрание Росен Желязков.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев