АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ!

Джеймс П. Рубин
30.05.2023 / 12:38

Българи, голяма радост ни огря днес! Ето каква новина разпространиха още в ранно утро всички български медии:

"Специалният пратеник и координатор на Глобалният център за ангажираност на САЩ, Джеймс П. Рубин, ще посети страната ни през настоящата седмица, съобщи Държавният департамент на САЩ.

Рубин ще се срещне с представители на местното правителство ( "местното" - сякаш става дума за аборигени - бел.моя, Милена Върбанова ), както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията." ( стандартнюз, край на цитата )

България заседна като кост в гърлото на глобализма. Гложди, боде. Проклетите българи не вярват на телевизора. И ето че поредният Рубин идва у нас да бори дезинформацията. И да раздаде две-три шепи още топли, току-що отпечатани инфлационни милиончета на сороските храненичета - белким зелените хартийки с пресечената пирамида влеят свежо гориво в изтощените им пера.

Рубине, Рубине, защо вие там из фондациите на Сорос и центровете на ЦРУ не се запитате защо тукашните ви марионетки са толкова комично некадърни? С пари ли ще реанимираш тия мъртъвци? С текмета и кютеци ли ще стягаш редиците им? Те отдавна признаха поражението си на информационния фронт в България и сега се обаждат само колкото да отбият номера - да не ги пропуснете във ведомостта за заплатите. И колкото повече се ояждат, толкова по-бездейни и ненужни ще стават. Чул ли си поговорката, че на лъжата краката са къси? Как от тия късокраки твари и интелектуални инвалиди ще правиш маратонци?

"Нима талантът някога е служил на измамата? Сключи ли договор с нея, веднага се превръща в бездарие. А и никой талантлив човек не се навива да върши подривна дейност срещу народа си.

Знаеш ли, Рубине, защо винаги ще търпите катастрофално фиаско? Ами защото лъжата е шагренова кожа, с която не можете да покриете света, тя все повече ще се съкращава. Не си спомням дали лично аз някога съм измислила тая метафора или някъде съм я прочела, но тя точна - вникни в нея. Никой никога не е победил Истината. Тя е единственият ръжен, срещу който не се рита. Единственото оръжие, което неизменно побеждава.

Нима Слънцето може да бъде омърсено, ако някой хвърли срещу него леген с помия?

Нито ще успеете да затулите Слънцето ( както се заканвате ), нито ще помрачите блясъка на Истината. Колкото и да я криете, клеветите и хулите, колкото и да я наричате "дезиформация", тя винаги ще бъде по-силна от козните на вашия рогат бащица. Черното никога няма да стане бяло. И обратно.

Подкупите, заплахите и убийствата, с които си служи световната Лъжа, са рикошет, с който тя се самоубива.

Затова, Рубине, прибери си чековете, спести на Глобалния център прясно отпечатаните кинти и си бягай по живо, по здраво в САЩ. Ние тук си имаме един световнонеизвестен поет, дядо Вазов, който никога не е получавал "Букър", но затова пък е казал:

" Не се гаси туй, що не гасне"!

*"

"Съобщението по повод ентусиазиращото посещение на Джеймс П.Рубин, завършва с припомняне на скорошната среща във Вашингтон между него и македонския лидер Димитър Ковачевски, които "са сключили меморандум за стратегическо партньорство в борбата с дезинформацията, което ще позволи интензивно сътрудничество в противодействието на манипулирането на информацията и борбата с дезинформацията"!

Вие чели ли сте някога подобно изречение?

Каквото изречението, такъв и меморандумът, такава и борбата с "дезинформацията"!

Вероятно в определението "дезинформация" влизат твърденията, че Македония е част от България, че т.нар. македонски език е изкуствен и че "македонската нация" е коминтерновска инсинуация.

Забелязвате ли, че в крайна сметка понятието "дезинформация" в разбиранията на Глобалния център, някак странно се припокрива с България?"

Милена Върбанова

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ne-se-gasi-tuy-shto-ne-gasne/111032?fbclid=IwAR06S7Bhq6Z98_GuGFntxbBeoHD23CmSPt89iZch5QC8rPo5aeJNVuX-ato

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев