АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МКБТХ – СЛИВЕН: 73 ЖЕНИ, ЛИШЕНИ ОТ СВОБОДА, БЯХА ОБХВАНАТИ В КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА ХОРА С ЦЕЛ СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ

Kampaniq
29.05.2023 / 12:46

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен в партньорство с Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, Затвора Сливен, осъществиха ежегодната информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена проституция.

В рамките на партньорската инициатива бяха обхванaти 73 жени, лишени от свобода в Затвора Сливен, включително и от затворническите общежития от открит тип (ЗООТ) „Сливен” и „Рамануша”.

Осъществиха се 5 прожекции на късометражният филм „The Seaside” / „На брега на морето”, предоставен на МКБТХ – Сливен от фондация А21 България. Обсъдиха се и възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Основна стратегическа цел на инициативата е подпомагане процеса на успешна социална реинтеграция на жените след изтърпяване на присъдата и напускане на затвора, чрез предоставяне на информация за престъплението трафик на хора, най-честите методи на въвличане и начините за предпазване от попадане в сексуална експлоатация и насилствена проституция.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев