АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА ГНЕВНА КЪМ ПП - ДБ: ВИЕ СТЕ ПЕРАЛНЯ И МИАЛНЯ НА БОРИСОВ, БСП НАПУСНА ЗАЛАТА

Корнелия Нинова
26.05.2023 / 13:29

Дистанцирам БСП от тази коалиция на омертата, заяви в гневна декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Корнелия Нинова след изнесените записи от Радостин Василев, бивш депутат от "Продължаваме промяната", ИТН и бивш спортен министър.

След нейните думи парламентарната група на БСП напусна пленарната зала.

Според Корнелия Нинова изнесеното от Василев - че "с посолствата" се договаря кои да са шефовете на служби, е международен скандал. В записа на Националния съвет на "Продължаваме промяната", коментиран от Радостин Василев, става дума за отказ от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, за скрити договорки на коалицията на имунитетите, категорична е Нинова.

"Дистанцирам БСП за България“ от тази коалиция на омертата, безпринципна - на кражбите. Нашата парламентарна група няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието в България. Днес напускаме залата“, обяви Нинова.

"Предадохте промяната, енергията на площадите и надеждите на хиляди хора, днес от носители на тази промяна станахте пералня за Борисов. И миялна на мръсните ръце, които ще пипат конституцията", заяви Корнелия Нинова.

"Едни групировки си мерите силите в момента. Нашата ПГ няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието", категорична бе лидерът на левицата.

Според Нинова, нарушавайки всички правила и закони, днес са внесени "на юруш" промените на второ четене в НПК. "Защо? Ами заради всичко това", подчерта Нинова. По думите й през този закон се прави парламентарен преврат в България. В поправките на НПК се съдържат основните елементи от т.нар. механизъм за разследване на глания прокурор.

Според нея целта е "да се смени Гешев с Пешев", който да е удобен и да започнат по същия начин да се отнасят с други, които не са им удобни. "Това не е истинска съдебна реформа", смята Нинова. Тя заяви, че "омертата иска да овладее всички служби".

Корнелия Нинова посочи, че анонсираните записи се оказали не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на НС на ПП-ДБ. "Можете ли да продължите спокойно дебата сякаш нищо не се е случило? Същата ли е ситуацията както опреди половин час? Не, не е. От тези записи става дума за отказ от национален суверенитет. За кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, за скрити договорки на коалицията на имунитетите", заяви Нинова.

"Какво се чува от тези записи? Първо, абсолютен международен скандал", смята Нинова и попита как Урсула фон дер Лайен и участниците в Г-7 гледат на факта, че мандатоносителят в България публично обявява, че те са оказвали натиск за съставяне на правителство. "Как мислите, че ще гледат тези европейски и световни лидери на България, на мандатоносителя и на ГЕРБ - СДС. 10 черни точки върху България", каза Нинова.

Нинова обърна внимание и на думите за еврозоната и на изнесените записи как да се нарушат правилата. Тя попита дали от тук нататък европейските лидери подкрепят една бъдеща евроатлантическа коалиция на омертата, имунитете и международния скандал.

"После да не кажете, че някой друг ви е виновен и че има сили против еврото, които не били евроатлантически. Вие, евроатлантиците, съсипахте евроатлантическите хубави идеи. Съсипахте ценностите на ЕС с такова поведение и с такива думи", каза тя. По думите й става дума за отказ от национален суверенитет.

"Изречението "Сменяме шефовете на служби с наши хора и това е съгласувано с посолствата, представлява отказ от национален суверенитет", категорична е Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП се възмути от думите на Христо Иванов, съпредседател на ДБ, който в записа проявява готовност да измисли комисия, която 6 месеца да тупа топката, за да се направи конституционна реформа, която да махне Гешев. Защото шял да е поискан имунитетът на Борисов и "само ние може да го изперем".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев