АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХРИСТО ИВАНОВ С НОВА ФОРМУЛА ЗА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО - ОБЕДИНЕНИЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА КОНСТИТУЦИОННА РЕФОРМА

 Христо Иванов
19.05.2023 / 16:02

Един от лидерите на ПП-ДБ Христо Иванов предложи нова формула за съставяне на редовно правителство - обединение за извършване на конституционна реформа.

"Имам предвид, че обстоятелствата най-накрая показаха, включително за ГЕРБ, че необходимостта от реформа на Конституцията и на правосъдието чрез конституционна реформа не може да бъде заобикаляна, отлагана и скривана на под килима. На този фон е логично това нещо да се превърне в крайъгълен камък на усилията за формиране на дневния ред за едно бъдещо управление и разбиране каква трябва да е конструкцията, включително от гледна точка на политическите сили".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в НС, че подкрепя идеята.

"Конституционно правителство също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема."

В отговор на въпрос на БНР Христо Иванов категорично изключи възможността такова правителство да бъде излъчено с първия мандат.

"Ясно е, че носител на тази идея сме ние от "Демократична България" с колегите от "Продължаваме промяната" и е логично от тази гледна точка да се търси с втория мандат реализация на подобна форма".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев