АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП СВИКВА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ: БЕЗ ОТГОВОР ЗА ПОДКРЕПА НА КАБИНЕТ С ГЕРБ-СДС

Среща БСП - Герб
15.05.2023 / 12:04

Решението за това дали да подкрепим или да участваме в национално правителство (не правителство на ГЕРБ, не коалиция с тях) ще бъде взето от нашите членове. Днес не можете да получите окончателен отговор от нас. Това категорично заяви Корнелия Нинова от БСП на лидерската среща с ГЕРБ-СДС.

"Нека започна оттам, където бяхме стигнали. По време на срещата търсих отговор на два въпроса - има ли нужда България от работещо правителство и имаме ли обща рамка приоритети. Отговорът беше - да". С тези думи започна срещата с БСП кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел.

Корнелия Нинова първо се обърна към бившия премиер Бойко Борисов с думите "сбъркахте подхода още от самото начало".

"Виждам, че сега има някаква корекция. Не трябваше да се представя партиен министър-председател и се загуби доста време. Трябваше да търим формат за национално, а не партийно правителство", каза Нинова.

От думите на лидера на БСП става ясно, че от партията смятат, че трябва да има правителство, а на първо място е бюджетът.

"Ние не споделяме вашето виждане, че дефицитът трябва да е под 3% с цел да се влезе в еврозоната. За нас 3% дефицит означава рязане на разходи особено в социална сфера", категорична бе тя.

Не могат да ни задължат за два часа да им дадем отговор за подкрепа на първия мандат. Те загубиха месец и половина на България, сега не могат да ни поставят условия. Много пъти вече казахме, че няма да им дадем категоричен отговор без вътрешно партийно допитване. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след лидерската среща с ГЕРБ-СДС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев