АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНАТА БЛАГОДАРИ НА СЕСТРИТЕ И ФЕЛДШЕРИТЕ В ДЕТСКОТО И УЧИЛИЩНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ВРЪЧИ НАГРАДИ

Стефка Илиева
12.05.2023 / 19:05

Със заповед на кмета Стефан Радев медицинската сестра Стефка Илиева от детска градина „Детски рай“ бе удостоена със Значка на Община Сливен за особени заслуги при изпълнение на гражданския и служебния й дълг. Освен за отговорната грижа за малчуганите в детската градина, тя получи високото отличие за компетентната й реакция, проявената професионална и човешка доблест в рисков момент, благодарение на които е бил спасен живота на дете. Стефка Илиева е завършила Сливенския филиал на Медицинския университет – Варна през 2020 година. А с трудната ситуация се сблъскала дни след назначението си в „Детски рай“.

Високото отличие й бе връчено от председателя на Общинския съвет Димитър Митев. Това стана на празнична среща с медицинските сестри и специалистите по здравни грижи в детското и училищното здравеопазване, която Община Сливен организира по случай 12 май, Международния ден на сестринството.

С грамоти за проявен професионализъм и изпълнен граждански дълг бяха отличени и медицинските сестри Наталия Шишманова от Детска ясла-13, Божанка Пеева – Детска градина „Синчец“, Ивелина Панайотова – ОУ „Димитър Петров“, Екатерина Гроздева – Детска градина „Еделвайс“, фелдшерите Атанас Сарачев от Спортното училище „Димитър Рохов“ и колегата му Димитър Мирев – Детска градина „Слънчо“ и ОУ „Христо Ботев“ в село Самуилово, както и директорката на Детска ясла-14 Христина Узова.

Срещата в петък вечерта развълнува близо 80 медицински сестри и специалисти по здравни грижи, които приеха поканата и дойдоха в зала „Май“. „Изключително съм щастлива, че имаме възможност заедно, за първи път да отбележим Международния ден на сестринството. Вярвам, че ще превърнем това в традиция. Ние се отнасяме с огромна грижа към нашите най-малки съграждани – децата, и към тяхното здраве. Искам да Ви уверя, че сме много благодарни, че сте посветили своя професионален път на тях“, заяви зам. кметът Пепа Чиликова. Тя прочете поздравителен адрес от кмета Радев до работещите медицински специалисти в общинските детски и учебни заведения.

С много аплодисменти бяха възнаградени изпълненията на децата от ДГ „Божур“, момичетата от балет „Адажио“ и фолклорните вокални изпълнителки към НЧ „Зора – 1860“, както и децата от Клуба по спортни танци „Туида“.

В детското и училищно здравеопазване в община Сливен работят 126 квалифицирани медицински сестри и специалисти по здравни грижи. Сред тях има неколцина фелдшери и един лекар. Местната власт полага приоритетна грижа, за да осигурява достойна среда за обучението на децата и учениците, както и на екипите, работещи с тях. През октомври 2022 г. Кметът на Общината и синдикатите подписаха Колективен трудов договор, с който бяха подобрени условията за труда на медицинските сестри и здравните специалисти в детските ясли, градини и в училищата.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев