АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: ВНЕЗАПНИЯТ ПОРИВ НА Г-ЖА ГАБРИЕЛ ЗА ОСТАВКАТА НА ГЕШЕВ ТРУДНО ПРЕДИЗВИКВА ВЪЗТОРГ У МЕН

Румен Радев
12.05.2023 / 09:09

Виси един много важен въпрос. Дали заявката на г-жа Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад г-жа Габриел, попита той

Това обяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Република Южна Африка.

„Когато през 2019-та върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор - партията на г-жа Габриел го преизбра с мнозинство и единодушие.

Когато преди години поисках оставката на Иван Гешев – партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него.

Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви - партията на г-жа Габриел го спаси, също единодушно”, припомни държавният глава.

„Сега виси един много важен въпрос. Дали заявката на г-жа Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад г-жа Габриел”, попита Радев.

Според Радев обществото е загубило 3 години, в които множеството сигнали за мащабни злоупотреби, внесени от служебни правителства в прокуратурата, прашасват.

Чувството за справедливост е смазано, а политическият процес е сприщен, разочарован е президентът.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев