АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ЗАТВОРИТЕ ГОТВЯТ ПРОТЕСТ В ПЕТЪК

Служителите на затворите готвят протест
11.05.2023 / 12:32

Служителите на затворите ще проведат утре протестни прояви. Те не се отказаха от намерението си след срещата с министъра на правосъдието Крум Зарков и неговия екип.

Утре точно в 9 часа надзирателите ще излязат пред местата за лишаване от свобода с настояване на бъде преразгледан настоящия 12 -часов режим на работа.

След разговора, Ясен Тодоров, председател на Синдиката на служителите в затворите, заяви, че не е било постигнато съгласие нито по този въпрос, нито по искането за увеличаване на заплатите с 20 процента.:

Ще потърсим съдействие в нашите партньорски организации, в лицето на Синдикална федерация на служителите в МВР, за провеждане на национален протест. Най-вероятно ще е пред министерството на правосъдието.

Ще изготвим и писма до европейските ни партньори – European service union и public service international. Ще потърсим тяхното съдействие, ще си проведем националния протест.

Правосъдният министър Крум Зарков коментира намеренията на надзирателите:

Тази реформа е отлагана именно за това, защото има риск от такъв вид протести. Само за сведение да кажа, че през първото тримесечие сравнение на тази година, в сравнение с първото тримесечие на миналата година, благодарение на реформата, извънредният труд, който е полаган, е намалял с 85%.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев