АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕДМИЧНАТА ПРОГРАМА НА НС ПРЕДВИЖДА ЧЕТИРИ ИЗСЛУШВАНИЯ НА МИНИСТРИ

Народно събрание
03.05.2023 / 08:41

Започва пленарната работа на Народното събрание за тази седмица. Депутатите все още не са създали постоянните комисии на парламента. Програмата за следващите дни предвижда четири изслушвания на министри, предаде репортер на БНР.

В програмата на парламента не са включени дебати по съставянето на постоянните комисии на 49-ото Народно събрание. Вероятно след заседание на председателския съвет, преди парламентарния звънец днес, ще се вземе решение това да се случи. До момента няма и номинирани председатели на възловите комисии - по бюджет и финанси, и правна комисия.

Депутатите започват работа с изслушване на служебният министър на земеделието Явор Гечев относно намерението на кабинета да отмени наложените ограничения върху достъпа на продукти с произход Украйна.

Като точка първа за четвъртък е изслушването на служебния министър на правосъдието Крум Зарков относно актуални проблеми в дирекция Българско гражданство към Министерството на правосъдието, свързани с придобиването на българско гражданство

В петък е предвиден парламентарен контрол, както и поредно изслушване. Този път на служебния вицепремиер, председател по управление на европейските средства на Република България Атанас Пеканов, и служебния министър на енергетиката Росен Христов, който трябва да дадат информация за изпълнението на решението на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени плана за възстановяване и устойчивост в част "Енергетика".

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев