АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОМБА Е ИЗБУХНАЛА ПРЕД КОРТЕЖА НА ГЕШЕВ

Бомба е избухнала пред кортежа на Гешев
01.05.2023 / 22:04

За инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев на пътя София - Самоков през село Железница, съобщи bTV. Информацията бе потвърдена от главния секретар на МВР. По първоначални данни пред една от колите, с която се придвижва Гешев, е избухнало взривно устройство. Иван Гешев е бил в основния автомобил от кортежа и не е пострадал, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров, Ето и краткото му изявление:

Премиерът Гълъб Донев свиква спешно утре всички служби в МВР заради инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев по пътя София-Самоков край село Ковачевци, обяви още той и потвърди предварителните данни, че е имало поставено взривно устройство. Тодоров уточни, че сигнал за инцидента е получен малко преди 11,45 ч. днес.

Главният секретар на МВР каза още, че няма пострадали хора, но не уточни никакви подробности за инцидента - какво точно се е случило и какво е било взривното устройство.

Всички служби в МВР са на крак, формиран е щаб, който разследва случая, каза още той.

Той определи инцидента като недопустим. Тодоров каза още, че МВР ще разследва инцидента съгласно указанията на прокуратурата. Той сподели, че дава изявление в Бургас, тъй като е бил в отпуска, която е прекъснал след инцидента с главния прокурор Иван Гешев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев