АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ” ПРЕДЛАГА ЗАКОН ЗА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АГЕНТИ С ЦЕЛ ДА СЕ ИЗСВЕТЛИ ФИНАНСИРАНЕТО НА МЕДИИТЕ

 От „Възраждане” предлагат закон за чуждестранните агенти
28.04.2023 / 14:40

От „Възраждане” предлагат закон за чуждестранните агенти, чиято цел е да изсветли финансирането на медиите и тяхната собственост. На трибунка в сградата на парламента лидерът на партията Костадин Костадинов обясни, че целта на предлагания от тях законопроект е да наложат законов ред, който да доведе до изсветляване. Те целят прозрачност както на собствеността на медиите, така и за финансиране на обществени организации, партии, фондации, граждански сдружения и всичко останало.

„Имаме нужда от яснота по този въпрос и смятаме, че с нашия законопроект това ще се случи. Надяваме се да не се случи това, което стана в Грузия – излязоха точно американските агенти да протестират. По този начин те самите се осветляват”, каза Костадинов.

Той заяви, че българският парламент се делигитимира и не прави необходимото – да заседава.

„В обществото валят обвиненията за това, че някоя партия, фондация, медия или обществена организация прокарва чужди интереси срещу заплащане. Крайно време е да стъпим на основата, която ни дава ЕК. В момента тя започва процедура по приемането на директива, която да регламентира работата на чуждите агенти в Европейския парламент”, каза лидерът на партията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев