АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДАНИЕЛ ПРОДАНОВ, "ВЪЗРАЖДАНЕ": САЩ НЕ СА ВЕЧНА ИМПЕРИЯ. НИЕ ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Даниел Проданов
27.04.2023 / 15:16

Декларация за американското влияние в страната ни прочетена от Даниел Проданов – народен представител от ПГ на „Възраждане“ в 49 Народно събрание.

Само преди около месец от медиите стана ясно, че САЩ са вложили над 100 млн. лева за антируска пропаганда в българските медии и българския обществен живот като цяло. За всички нас е ясно, че САЩ отдавна са внедрили в нашата страна работеща схема за овладяване на образованието, медиите и политиката. Правят го с огромно финансиране от фондации към политици, образователни организации, различни медии.

В тази зала има много представители на тези лобита и ние добре знаем кои са те. Например, вие, уважаеми колеги от „Продължаваме промяната“, сте типичен американски проект. Ние от “Възраждане“ подадохме сигнал към прокуратурата относно финансирането на различни проекти от фондация „Америка за България“, но вместо действия от страна на прокуратурата, провокирахме медийна атака спрямо нашата партия.

Разбира се, това не е нищо ново за нас, нито е нещо страшно, свикнали сме, но тези процеси вървят към своя логичен край. Времето на това влияние, както времето на всяко историческо влияние идва до своя логичен край. Знаем, че това ви притеснява, нормално е, но това са нормални исторически процеси. Само през изминалата година САЩ наложиха на редица български граждани санкции по така наречения закон „Магнитски“, който е един унизителен закон. Закон, който българите не сме си позволявали да сътворяваме, обвинявайки чужди граждани и имайки претенцията, че ние сме най-некорумпираните, най-правилните на света. Съответно ние от „Възраждане“ смятаме, че не е сериозно американското правителство, американският конгрес или който и да било зад океана да определят кой в България е корумпиран и кой не е. Това би трябвало да се определя от българската съдебна система. Американски медии и американски политици напоследък съвсем открито признаха, че се намесват в българските вътрешни работи. Поощриха бившия посланик Херо Мустафа, че е успяла да постигне много добри резултати в своята работа, като например да повлияе на това какви изтребители да поръчаме за българската армия. Единствените, които говорим открито за това влияние, сме ние от „Възраждане“. За щастие, вече говорим от името на близо 400 000 български граждани. Съвсем скоро това число ще бъде много по-голямо и всички вие знаете това. България е превърната в колония с вашето знание, чрез вашата подкрепа и вие ще трябва един ден да платите цената за това. От името на всички наши избиратели днес призовавам прокуратурата да се сезира, най- накрая да разследва къде е отишъл целият този огромен финансов ресурс от американското правителство за българските медии, за българските политици, които стоят тук сред нас и се усмихват. Да, ироничните усмивки няма да помогнат.

Всичко, което е инвестирано тук от САЩ, се реализира като политическо влияние, но българският народ е достатъчно мъдър и съвсем скоро ще направи избор такъв, че ще удари един огромен шамар на всички ви, защото всяко едно външно влияние има своето историческо време. Много империи - и византийската, и римската и съветската не съществуват вече. И САЩ не са вечна империя, ние оставаме тук и ще се борим за собствения си народ.

https://bta.bg/bg/news/bulgaria/oficial-messages/447870-daniel-prodanov-sasht-ne-sa-vechna-imperiya-nie-shte-se-borim-za-balgarskiyat-n

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев