АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ВНЕСЕ ПОДПИСИТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА СРЕЩУ „ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА“ В НС

Корнелия Нинова
26.04.2023 / 14:34

Внасяме в деловодството на НС документите за референдума против "джендър идеологията". Това заяви на брифинг пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Инициирахме провеждане на референдум по следния въпрос - подкрепяте ли забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола в образователната система на ученици", каза Нинова.

"Не бихме искали да се допуска "джендър идеологията" в училища сред деца. За нас битката за тях е кауза", категорично заяви тя.

Имам честта да представя една идея, която е дълбоко вкоренена в българското съзнание, че децата са най-свещеното нещо. Считам, че не трябва да напомняме думите от химна на "Българската просвета". С този референдум ние подкрепяме основните ценности на този химн - образованието и просветата като основни ценности. Все още българската правна система не осигурява сигурност на българските деца в образователната система. Това заяви адвокатът на Инициативния комитет за референдума срещу джендър идеологията Владимир Шейтанов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев