АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМЕСТНИК-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ АНТОНИЙ АНДОНОВ БЕ ГОСТ НА РЕГИОНАЛНИЯ ФОРУМ “МЕЧТАЙ И ПОСТИГАЙ”

Откриване на Регионален форум 'Мечтай и постигай'
26.04.2023 / 13:58

Заместник-областният управител Антоний Андонов бе гост на откриването на Регионалния форум “Мечтай и постигай”, организиран от Регионалното управление на образованието, в изпълнение на дейностите по Национална програма “Иновации е действие” за учебната 2022/2023 година. Домакин на събитието е Средно училище “Константин Константинов” – гр. Сливен.

Сред гостите на откриването бяха още г-жа Евгения Пушникова - главен експерт в дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ в МОН, д-р Кристиана Добрева – Станкова, началник на Регионалното управление на образованието, кметът на община Сливен Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова. Дистанционно в регионалния форум се включи и проф. д-р Найден Шиваров, директор на Националния STEM център, който приветства участниците и направи презентация на възможностите за кандидатстване на учебните заведения за изграждане на STEM пространства по Националния план за възстановяване и устойчивост.

В рамките на Регионалния форум „Мечтай и постигай“ около 150 участници от 14 училища от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора представят майсторски класове, педагогически ателиета, творчески STEM работилници, демонстрации за хибридно обучение в свързани класни стаи с високотехнологично оборудване в областите “Дигитализация в образованието” и “STEM образование”. Със свои презентации участват и три университета от Югоизточна България - Бургаски свободен университет, Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите - Стара Загора и Инженерно-педагогически факултет и Колеж към Техническия университет - София в Сливен.

„STEM обучението, призвано да разпалва любопитството към знанието, да приближава науката към детския свят, да открива и развива уникалните дарби на всяко дете и да направи училището привлекателна зона за подрастващите, е едно от големите предизвикателства пред българското образование. Надявам се, че обмяната на идеи и добри практики, възможността за пряко общуване на педагогическата колегия от Югоизточен район, ще допринесат за прилагането на интересни и работещи модели на модерно, интегрирано и ефективно образование, съзвучно с нагласите и потребностите на новото поколение“ се казва в приветствието на областния управител г-н Минчо Афузов към участниците в Регионалния форум „Мечтай и постигай“.

По-късно днес в рамките на форума лекция ще изнесе „златният учител на България“ Теодосий Теодосиев.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев