АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ПОХОД ЗА МИР" СЕ ПРОВЕДЕ В НАД 30 ГРАДА В БЪЛГАРИЯ

"Поход за мир"
24.04.2023 / 09:02

"Поход за мир" се проведе в над 30 града в България в неделя. Основните искания на демонстрантите бяха неутралитет на България във войната между Русия и Украйна, както и провеждане на референдум по този въпрос.

"Поход за мир" в София

Участниците настояват страната ни да не изпраща оръжие на Киев, както и на наша територия да няма чужди военни формирования при конфликт.

Граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата, за да се включат в петия поред „Поход за мир“, призовавайки страната ни да запази военен неутралитет.

„Не на войната, да на мира“ е мотото на проявата, обявено пред участниците от организаторите на събитието.

„България е част от православния свят и не може да участва под каквато и да било форма във военния конфликт в Украйна, нито с военна помощ, нито със жива сила“, сподели за БТА участничка в проявата.

Сред хората, дошли на събитието, се събират подписи за национален референдум, озаглавен от организаторите „България за мир и суверенитет“.

По време на пресконференция, състояла се на 20 април в Националния пресклуб на БТА, от организационния комитет на "Общобългарски поход за мир и неутралитет" обявиха и шестте въпроса за референдума.

Прояви днес се състояха и в над 30 градове на страната и чужбина, съобщават организаторите.

Следващият национален поход за мир ще бъде на 21 май.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев