АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА ИМУНИТЕТА НА ДЕПУТАТ ОТ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“

Софийска градска прокуратура (СГП)
20.04.2023 / 10:57

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на България да внесе искане от парламента да снеме имунитета на Радостин Василев от ПП-ДБ заради това, че на 13 юни миналата година чрез заплашване е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова да напусне Парламентарната група на „Има такъв народ“ в 47-ото Народно събрание, както и парламента.

От прокуратурата отбелязаха, че предложението е изготвено от прокурор от отдел „Специализиран" към СГП във връзка с образувано на 26 юли 2022 година досъдебно производство.

Припомняме, че на 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка обяви на пресконференция, че заедно с петима депутати от “Има такъв народ” напуска партията и застава в подкрепа на правителството на Кирил Петков. Малко по-късно, на пресконференция, Тошко Йорданов обяви, че Христинка Иванова, депутат от ИТН, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне парламента, за да влезе следващия по ред от листата на партията, който да се присъедини към отцепниците.

Христинка Иванова огласи запис на телефонен разговор с Радостин Василев, в който той я предупреждава, че ще й изпрати хора в Народното събрание, които да й покажат как да напусне.

Василев коментира темата в парламента: Опитите са да бъда политически сплашен или да бъде ударена „Продължаваме промяната“ - и при единия, и при другия вариант това няма да се случи, коментира Радостин Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) пред журналисти в парламента.

Един час след като бях в „Нова телевизия“ и казах, че механизмът за разследване на главния прокурор е напът да бъде приет и контактните групи между нас и ГЕРБ работят много усилено за него, и че е време да бъде разследван Иван Гешев, той реагира мигновено с едно прессъобщение, коментира Радостин Василев.

Той добави, че няма никакви притеснения и това е някаква поредна „стъкмистика“ на прокуратурата.

Нямам никакъв проблем да се откажа от имунитета си, но това ще го решим, когато дойде официалното становище и искане и се запозная с мотивите, посочи Радостин Василев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев