АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ "Г. С. РАКОВСКИ" ОТБЕЛЯЗА 111-ГОДИШНИНАТА СИ

Началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, началникът на щаба на гвардейците полковник Кънчо Иванов, заместник- министърът на отбраната Теодора Генчовска.
18.04.2023 / 13:00

111 години от създаването си отбеляза Военната академия в София. Годишнината съвпадна с откриване на Център за изследване на екстремизма и тероризма.

Центърът ще разработва програми и тактики за противодействие на тероризма. А партньори в това са силовите структури като ДАНС и ГДБОП, както и представители на израелския Институт за контратероризъм. Отбелязването на празника на Военната академия „Георги Раковски“ започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона на Академията.

Началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев посочи, че сега в нея се обучават военни от други държави. А заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска отбеляза бързата модернизация на военното обучение в Академията. И пожела потенциалът ѝ да се използва, за да стане „атрактивен център за военнослужещи от страни-членки на НАТО“.

За празника военнослужещи и цивилни служители получиха отличия. Някои от тях бяха връчени от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев