АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОРЕДЕН ДЕН НА МАСОВИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА ВЪВ ФРАНЦИЯ

Демонстрация срещу реформа на пенсионната система в Париж, Франция, 15 март 2023 г.
06.04.2023 / 14:11

Франция е изправена днес пред пореден ден на масови протести срещу пенсионната реформа, след като срещата между премиера Елизабет Борн и представители на синдикатите не успя да постигне пробив, предаде Ройтерс.

Реформата предвижда повишаване на пенсионната възраст от 62 на 64 години и е крайно непопулярна в френското общество, припомня БТА.

Синдикатите се заканиха да продължат и да разширят протестите, след като разговорите с Борн вчера продължиха едва половин час и не дадоха никакъв резултат. Те настояха, че единственият начин за разрешаване на проблема е законът за пенсионната реформа да бъде оттеглен, но премиерът отхвърли тази възможност.

"След тази среща призовавам всички работници - мъже и жени, да се присъединят към протестите в цяла Франция", заяви Лоран Берже, лидер на най-големия синдикат в страната Се Еф Де Те (CFDT).

Днешните масови протести, които са 11-те по рода си за последните три месеца, могат да покажат дали съпротивата срещу реформата губи или набира скорост, посочва Ройтерс.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев