АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БНТ: ДСБ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ КАБИНЕТ, ПРЕДЛОЖЕН ОТ ГЕРБ ИЛИ С УЧАСТИЕТО НА ГЕРБ

Атанас Атанасов
06.04.2023 / 09:34

В петък коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" ще обявят общите си действия. Вчера "Продължаваме промяната" взеха решение да не подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС. Все още обаче не сме чули позицията на другия партньор - "Демократична България". По неофициална информация, с която "По света и у нас" разполага, ръководството на ДСБ е взело същото решение, каквото взе на ПП: да не бъде подкрепен под никаква форма кабинет, предложен от ГЕРБ или с участието на ГЕРБ.

Все още не са заседавали от другото крило на ДБ - партията на Христо Иванов "Да, България". Те ще заседават онлайн утре, след което лидерите на двете партии ПП и ДБ ще дадат общ брифинг в петък.

Вчера евродепутатът, излъчен от "Демократична България", Радан Кънев заяви пред БНТ, че не вижда възможност за коалиция между първите две политически сили, но това не означава, че няма формули за съставяне на кабинет.

Преди избирате лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви: "Ако ГЕРБ е първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април, отиваме на нови избори наесен".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев