АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪЛЪБ ДОНЕВ: ЩЕ ВНЕСЕМ ПРОЕКТОБЮДЖЕТ, АКО НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО ДО КРАЯ НА АПРИЛ

Гълъб Донев
05.04.2023 / 13:12

След поредните предсрочни избори за парламент, живеем отново между две хипотези - ще има редовно правителство или няма да има редовно правителство. Докато се изясни кое от двете предположения има политически живот, ще припомня, че България има действащо, макар и служебно правителство.

Това заяви премиерът Гълъб Донев по време на първото заседание на МС след вота в неделя. "След 8 месеца смело мога да кажа, че държавата не се управлява от знаци, тълкувания и предположения. А с решения, понякога трудни. И с поемане на отговорност за тях", добави Донев. Ние продължаваме да работим по неотложните за държавата задачи в очакване на конституиране на 49-ото НС и сформирането на управляваща коалиция.

Донев обяви, че Министерството на финансите подготвя проектобюджет за 2023 г., който МС трябва да внесе в парламента до края на април.

"В случай, че в този момент - в края на април преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност", категоричен беше служебният премиер.

"Освен това след конституирането на 49-то НС ще внесем на вниманието на народните представители редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и социално-икономическите проблеми на хората", допълни той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев