АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪНШНИЯТ МИНИСТЪР: МАКЕДОНСКИТЕ АТАКИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НАДМИНАХА АТАКИТЕ СРЕЩУ КЛУБОВЕТЕ НИ

Николай Милков
17.03.2023 / 13:16

В Северна Македония виждаме ескалираща тенденция на проблеми и атаки срещу български институции. Това заяви служебният министър на външните работи Николай Милков на пресконференция на "Дондуков" 2.

Министърът и вицепрезидентът Илияна Йотова представиха програмата, с която ще бъде отбелязана годишнината от членството на България в Международната организация на Франкофонията.

„Задминаха се ситуациите, при които бяха атакувани български клубове и организации там, а сега вече и българската държава става обект, от вчера, на подобни атаки“, обясни Милков.

По думите му след приемането на „френското предложение“ от страна на Северна Македония напреженията се преместиха между политическите партии там и политическата класа в Република Северна Македония. "Те не могат да следват дневния ред, който беше определен с френското предложение", каза още дипломат номер 1.

Преди ден стана ясно, че Комисията за употреба на имената на личности в РСМ е взела отрицателно становище и е изразила негативно мнение за употреба на името Иван Михайлов от страна на сдружението „Иван Михайлов“ в Битоля. Становището ще бъде изпратено до Министерство на правосъдието, което ще трябва да вземе решение

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев