АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

65% ОТ БЪЛГАРИТЕ СМЯТАТ, ЧЕ ХОРА И ДИНОЗАВРИ СА ЖИВЕЛИ ЗАЕДНО!

Иван Спирдонов
16.03.2023 / 14:30

България е страната в ЕС, в която най-много хора смятат, че динозаврите и хората са живели по едно и също време.

Респондентите на анкетата на Евробарометър е трябвало да оценят подадено им твърдение с 'Вярно', 'Невярно', или 'Нямам представа'. В случая твърдението е 'Най-ранните хора са живели по едно и също време с динозаврите'.

Едва една трета от интервюираните българи определят твърдението за "невярно".

Това е най-ниският процент в ЕС на хора дали правилен отговор.

Единствените в Европа, които ни правят компания по (не)грамотност са страни, които не са членове на евросъюза - Албания и Косово.

На другия полюс са Швеция, Белгия, Германия, Чехия, където масата от хората веднага отговаря, че това е невярно твърдение.

Изследването на Евробарометър не е изненадващо, но е поредното доказателство за слабата обща култура в нашата страна, която пък е едно от обясненията за резултатите, които постигаме като нация.

Друго изследване на Евробарометър показва, че всеки трети българин изобщо не се интересува от научни открития или технологични новини. Цели 92% никога не се задълбават в такива проблеми. 40 на сто никога не са гледали документални филми за наука и технологии и не четат статии и списания на научна тематика. Близо 50 процента не обсъждат подобни теми в семейството и с приятели. В никоя друга страна не е толкова висок делът на хората, които казват, че във всекидневието им не е нужно да знаят какво се случва в науката. Спрямо същото проучване от 2005 г. тази група се е увеличила с 12 пункта, а българите, за които науката и технологиите са важни, са намалели със 7 пункта - до 18%.

Всички тези ужасни и тъжни наши "достижения" са в резултат на десетилетия целенасочено унищожение на родното образование.

Образование произлиза от ОБРАЗ и ВАЯНИЕ - тоест от идеята, че у всеки човек трябва да се извае образ за света. Но образованието беше заменено с информация- с нещо, означаващо ин-ФОРМА- ция, тоест- със средство за оформяне на мненията на хората и поставянето им в някаква желана форма.Целта на тази "операция" беше да се превърнем в послушно стадо, вярващо и реагиращо изцяло според инФОРМАцията, която му се предлага и налага от глобалните кукловоди, тоест - от управляващата върхушка.

Затова няма нищо чудно, че копаем дъното. Огромната част от днешните управници са кадри на фондациите „Отворено общество”, „Америка за България", Нов Български университет и чуждестранни вузове, предимно в САЩ и Великобритания. Тази колониална администрация ненавижда България и българите. Нейната задача е само собственото облагодетелстване и стриктно изпълнение на поставените от Брюксел и Вашингтон поръчения. Тези хора са дълбоко заразени с неолибералните "ценности" егоизъм, алчност и простотия.

Затова те с лека ръка унищожават най-важните за нашето общество сектори - културата и образованието. Тяхното целенасочено смачкване ни унищожава много по-бързо от турски ятаган или от английски бомби и снаряди.

Древната китайска поговорка гласи: "Ако искаш да унищожиш врага си - образовай децата му!"

И се вижда какви "успехи" се постигат. Децата ни вече нямат и част онези фундаментални знания, които предните поколения получаваха още в основното училище.

Освен, че нямат представа кога са живели хора и динозаври, повечето десетокласници днес не знаят колко е дълъг екватора, не знаят каква е скоростта на светлината, нито знаят Варна на изток или на запад е от София.

Ерго - в бъдеще ни очаква тотална дегенерация! Изчезващото Българско общество още преди да изтлее ще се превърне в общество от дебили.

За да опитаме някакъв път към спасение трябва пълно единение на намаляващата група от нормални българи и последващи радикални и недемократични мерки по изтръгване на глобалисткия кърлеж от всички сфери на управлението. Точно това единение, обаче е най-трудно…

Иван Спирдонов

https://svobodnoslovo.eu

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев