АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО УПРАВЛЯВА ТЕЛЕВИЗОРА

Елена Гунчева-Гривова
13.03.2023 / 10:00

Голяма част от българите са тотално зомбирани от кутията на телевизора. За тях реалността е това, което се показва там. Не допускат, че някой от телевизора може да ги лъже или да има събитие, което да се е случило, ако не са го показали.

Вчера в много български градове се проведоха хилядни шествия против войната. Американските медии в България дори не ги споменаха. С надеждата, че това, което не са го казали в новините, не се е случило. По този начин се постигат няколко цели - част от хората по по-малките градове и села изобщо не разбират какво се е случило, а тези, които са чули или видели шествията, ще ги омаловажат, защото за тях не са съобщили по телевизора.

Силата на американците е в ...илюзията. Илюзията на Холивуд, илюзията на реалити предаванията, илюзията на медиите, манипулиращи общественото съзнание. Знаете ли, то си е цяла наука. Измислена от Гьобелс. Кино, музика, филми, новини - всичко това е един психологически продукт, поднасян с една цел - промиване на съзнанието и насочването му в удобна на американците посока. И наивните се хващат.

Българите много лесно можем да бъдем манипулирани. Факт е, че 33 години повтаряме едни и същи грешки, целите сме изгорени и пак не се научихме да се пазим. В България никой не е значим и известен, ако не се е появил по телевизора. В България никое събитие не се е случило, ако не са го споменали в новините. В България няма съпротива освен тази, която я показват по телевизията на ЦРУ.

Мислещите хора все пак не са малко. Почти критична маса, която осъзнава манипулацията. Но лишена от възможностите на американците да въздейства. Защото, нали знаете, че на всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Обратната манипулация може да стане или от малка група хора, притежаващи средства за обществени комуникации, или от много хора, които използват всякакви методи за въздействие.

Все повече българи осъзнават към какво ни водят националните предатели. И кои са те. Лека полека се губят илюзиите за поредни спасители. Проблемът е друг. Както казва Тери Пратчет: "Проблемът на добрите хора е, че не са организирани. Злото винаги е по-добре организирано. А добрите хора могат само да се борят със злото.".

Каквото и да ви показват по телевизора, реалността е другаде. На улицата, на площада, в дома ви, в работата ви, в политиката. Излезте от въображаемият свят на телевизора и живейте. Вземайте решенията за живота си, без да ви ги казват от някое предавено по телевизията. Правете анализи по фактите, а не приемайте смлените такива от телевизора. Научете се да излизате извън илюзиите. Защото илюзиите днес убиват!

Елена Гунчева-Гривова

https://svobodnoslovo.eu/komentar/darzhavata-v-koyato-upravlyava-televizora/53389

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев