АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТА СРЕД ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ НАРОДИ САМО НА ЧАСТИ. ЦЕЛТА Е ДА НИ ПОДЧИНЯТ

Президентът на РФ Владимир Путин
27.02.2023 / 09:08

Русия може да бъде прието от Запада в т. нар. "семейство на цивилизованите народи", само ако се раздели на части.

Това обяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в интервю за държавния телевизионен канал "Россия 1".

семейство на цивилизованите народи, но само всяка част по отделно. И защо? За да ни подчинят и поставят под свой контрол", казва Путин в интервюто.

Той отново повтари, че целта на Запада е да ликвидира Русия в днешния й вид.

Ако Западът успее да унищожи Руската федерация и да установи контрол над нейните части, руският народ може и да не се запази – „ще има московци, уралци и други“, подчертава

По думите му, сателитите на САЩ са се включили в борбата срещу Руската федерация, а доставяйки оръжие, Западът става съучастник в престъпленията на Киев.

Доставката на оръжие от НАТО за Украйна може да се смята за участие в конфликта, тъй като Алиансът не получава пари за това. Това означава, че и Западът става съучастник в престъпленията на Киев, каза руският президент Владимир Путин.

„Те доставят на Украйна оръжия за десетки милиарди долари. И това е участие в известен смисъл. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това? Те не получават пари! " - обърна внимание Путин, отговаряйки на въпросите на журналиста Павел Зарубин.

Така, продължи Путин, "тези оръжия се прехвърлят едностранно, което означава до известна степен, поне косвено, но все пак съучастие в престъпленията, извършени от режима в Киев, включително обстрел на жилищни райони на Новорусия и Донецк".

Ако Западът успее да унищожи Руската федерация и да установи контрол над нейните части, руският народ може и да не се запази.

„Ако тръгнем по този път, мисля, че съдбата на много народи в Русия и преди всичко, разбира се, на руския народ може да се промени драстично, по кардинален начин“, каза Путин.

"Дори не знам дали такава етническа група като руския народ може да оцелее във формата, в която съществува днес. Е, ще има московчани, уралци и така нататък", добави Путин.

"Но всичко е там, всичко е написано, всичко е на хартия. И сега, когато опитите им да преправят света изключително за себе си, след разпадането на Светския съюз, разбира се, ние сме принудени да отговорим на това", каза Путин.

„Те имат една цел – да разрушат бившия Съветски съюз и основната му част – Руската федерация“, каза Путин.

Западът може само на части да приеме Русия в така нареченото „семейство на цивилизованите народи“, разделяйки страната на отделни части, смята руският лидер. „И после може би ще ни приемат в така нареченото семейство на цивилизованите народи, но само поотделно, всяка част поотделно. Защо? За да разбутат тези части и да ги поставят под свой контрол“, добави Путин.

Сателитите на САЩ се включиха в борбата срещу Руската федерация, но съзнават егоизма на намеренията на Вашингтон, заяви още руският президент в интервюто за телевизионния канал "Россия-1".

"И дори сателитите участват в тази съвместна борба, но въпреки това те добре осъзнават, че всичко, което правят Щатите, отговаря само на техните егоистични интереси. Често дори не отговаря на интересите на техните така наречени съюзници“, каза Путин.

Според него в крайна сметка ще надделее позицията на Руската федерация - борбата за многополюсен свят, за уважение към всеки един на международната арена, за отчитане на интересите на всеки.

„Изобщо не се съмнявам“, завърши Путин.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев