АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТЕХНИЧЕСКИЯТ ПРОЕКТ ЗА ОБНОВЯВАНЕТО НА КОЛОДРУМА В СЛИВЕН Е ГОТОВ

Проект Колодрум Сливен
22.02.2023 / 13:08

Техническият проект за цялостно обновяване на Колодрума в Сливен вече е изготвен, което е много важен етап от реализиране на идеята за възстановяването и превръщането му в многофункционално и модерно съоръжение. Това стана ясно по време на работна среща при кмета Стефан Радев с главния архитект Виктор Дойчинов, заместник-кметове и специалисти от Общината. Предстои разглеждането на проекта от експерти за всяка отделна техническа част. Ако постъпят предложения от тяхна страна, подробностите ще бъдат обсъдени на предстояща среща с главния проектант.

„Идеята е Колодрумът, освен като спортен обект, да се превърне в многофункционално съоръжение за провеждане на културни и спортни мероприятия през цялата година за всички граждани на Сливен“, каза кметът Стефан Радев.

През 2021 година Община Сливен обяви конкурс за идеен проект за възстановяване на съоръжението, който включваше и благоустрояване на прилежащите площи. В журито участваха архитекти от цялата страна, излъчени от Камарата на архитектите в България. Те класираха на първо място идейният проект на „Ателие М плюс“, който послужи като основа за изготвяне на техническия проект.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев