АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСТАВЯТ АКЦЕНТИТЕ В НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 150 Г. ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Васил Левски  Снимка: Държавен архив - Смолян
13.02.2023 / 09:19

Акцентите в Националната програма за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъдат представени днес в Министерството на културата. В края на миналата година беше създаден Национален инициативен комитет с председател министърът на културата

Първата проява от Националния календар за отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола беше изложбата в галерия „Средец” на Министерството на културата „Бунтът на духа – основна сила по пътя към свободата”, който ще продължи до 20 февруари. Самата Национална програма за отбелязване на годишнината ще е до края на годината със събития в цялата страна.

В представянето на акцентите ще се включат представители на Българската православна църква – Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Св. Синод и Белоградчишкият епископ Поликарп (Викарий на Софийския митрополит), както и заместник-министъра на културата доц. Пламен Славов. Подробности за програмата, която е под патронажа на президента, ще дадат Васил Василев – председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“, проф. Пламен Павлов – председател на фондация „Васил Левски“, проф. Пламен Митев – преподавател в СУ „Климент Охридски“, директорите на Националната библиотека и на Националната галерия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев