АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

79 СДРУЖЕНИЯ В СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ЗА ОБЩИНСКО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЕНЕРГИЙНО ОБСЛЕДВАНЕ И ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ

Сливен - прием на заявления за общинско финансиране за обследвания
11.02.2023 / 11:31

80 сдружения на етажната собственост подадоха документи за финансиране от Община Сливен. 79 са одобрени от комисията, а едно е отхвърлено заради неуредици с документацията. Заявленията им са за общинско финансиране за извършване на енергийни обследвания и технически паспорт, които са нужни при кандидатстване на националната програма за саниране.

Всички одобрени ще подпишат договор с Община Сливен. Сдруженията ще бъдат уведомени за датата на подписване на договорите. Сдруженията, които след това не кандидатстват по националната програма, трябва да възстановят отпуснатите общински средства.

Първоначално срокът за подаване на заявления беше до 27 януари, но след удължаването до 3 февруари, интересът към финансирането се повиши. Прогнозната сума, която е необходима за всички 79 сдружения, е около 1 милион и 100 хиляди лева.

По предложение на кмета Стефан Радев Общинският съвет гласува сума от 1 милион лева и предстои предложение за отпускане на допълнително 100 000 лева, които да покрият средствата за всички одобрени сдружения.

Важно е собствениците на жилища да знаят, че дори и да не бъдат одобрени техните сгради за саниране, ще получат важни документи от обследването, което Общината подпомага. С енергийното обследване и техническия паспорт ще може да се кандидатства и по следващи програми, ще остане техническият паспорт, който е задължителен за сградите, макар и сроковете да бяха отлагани.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев