АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪЛЪБ ДОНЕВ НАЗНАЧИ ТРИМА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТРИ

Министерски съвет
10.02.2023 / 14:32

Със заповед на министър-председателя Гълъб Донев са назначени трима заместник-министри. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

В Министерството на здравеопазването на длъжността са назначени Катя Ивкова и д-р Динко Странски.

Катя Ивкова е магистър по „Международни отношения“ в УНСС. От 2020 г до момента заема длъжността директор на Дирекция „Европейска координация и международно сътрудничество“ в МЗ. В периода 2015-2017 г е била началник отдел „Международни дейности“ в същото ведомство. Преди това е заемала експертни длъжности в дирекции на Министерството на здравеопазването.

Д-р Динко Странски получава висшето си образование в Медицинския университет в София. Притежава и магистърска степен „Мениджмънт на общественото здраве“ в Медицинския университет в столицата. Дълги години работи в Клиниката по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. От август 2022 г до момента е бил съветник на министъра на здравеопазването.

В Министерството на финансите за заместник-министър е назначен Методи Методиев. Той притежава магистърска степен по „Международни финанси“ от университета St. Andrews, Scotland. Специализира в областта на управлението на публичните финанси, задълбочаването на Икономическия и паричен съюз и Европейската рамка за икономическо и фискално управление. Изкарал е допълнително обучение и курсове в САЩ, Австрия и Белгия. Методиев е работил в Министерство на финансите, като в периода от 2010 до 2014 г. заема различни експертни позиции в отдел „Макроикономическо и фискално управление на ЕС“, като впоследствие заема длъжността началник на отдела. През периода 2015-2018 г. заема позицията на ръководител на екипа на Министерство на финансите към Постоянното представителство на България в Брюксел, Белгия. В периода от септември 2018 до декември 2022 г., с известно прекъсване, заема длъжността директор на дирекция „Икономическа и финансова политика“ в Министерство на финансите, като към момента дирекцията е преобразувана в „Европейски въпроси и икономически анализи“.

От длъжността заместник-министър на здравеопазването са освободени Тома Томов и Лидия Стойкова-Чорбанова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев