АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: РУСИЯ НЕ ЗАПОЧНА ВОЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ В УКРАЙНА, А СЕ ОПИТВА ДА ГИ ПРЕКРАТИ

Президентът на РФ Владимир Путин
10.02.2023 / 08:47

"Искам да кажа това отново: ние не започнахме никакви военни действия, ние се опитваме да ги прекратим. Тези военни действия бяха започнати от националистите в Украйна и тези, които ги подкрепиха през 2014 г., когато беше извършен държавният преврат", каза президентът на среща с представители на руския авиационен сектор. "Всичко започна така, след което последваха събитията в Крим и Донбас", отбеляза той, визирайки присъединяването на полуострова от Русия и избухването на конфликта с проруските сепаратисти в Донецка и Луганска област в Източна Украйна.

Путин посочи, че Киев от осем години води война, за да изтреби хората, които живеят в Донбас и се чувстват кръвно свързани с Русия, руската култура и език.

"Още колко дълго можеше да се търпи това?", попита той.

Президентът изрази задоволство, че руската икономика е устояла на сътресенията, предизвикани от наложените от Запада санкции, и припомни прогнозите, че тя дори ще регистрира тази година растеж.

"Отделни сектори у нас се сблъскаха с трудности – да, това беше неизбежно", каза руският президент. В същото време той увери, че ефективността, с която Русия се е противопоставила на създадените за нея заплахи в икономическата сфера, е била неочаквана за "страните от колективния Запад".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев