АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КЗЛД ПРОВЕРЯВА ПОДПИСКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОЗОНАТА

 Референдум за защита на българския лев
09.02.2023 / 14:40

Комисията за защита на личните данни е започнала проверка на подписката за провеждане на референдум "за защита на българския лев". За това съобщи Деян Николов, говорител на Инициативния комитет и представител на партия „Възраждане“. Той определи това като „политическа поръчка“. По думите му проверява се Инициативният комитет и начинът, по който се охраняват личните данни, а сигналът бил подаден от "криминално проявено лице с 3 присъди, изпълняващо поръчки на лобистки кръгове".

От "Възраждане" се оплакаха от провокации срещу техни пунктове за събиране на подписи с цел компрометиране на личните данни на българските граждани. Според Николов зад тях стоят "Демократична България", бивш министър на финансите, свързан с ГЕРБ, и кръгове, които искат присъединяване на България към Еврозоната:

"Имаме информация, че имат вътрешно разпореждане да провокират нашите пунктове, и да се опитват да задраскват, да крадат или да снимат бланки, като целта е ясна: искат да опитат да заснемат два, три, пет подписа на някоя бланка, след което да направят медийна атака срещу нас - Инициативния комитет, с идеята, че ние не сме осигурили сигурността на събраните данни, но атаката не спира дотук. Тя идва от един бивш финансов министър, близко до ГЕРБ, който защитава интересите на няколко големи и силни, и влиятелни лобита в България, които жалят България да влезе в Еврозоната заради собствените си лични облаги".

Четири седмици след началото на подписката вече са събрани над 201 хиляди подписа, информира Николов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев