АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЧИТАТЕЛИ НА “ГЛАСОВЕ”: А СИРИЯ? КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТУРСКИТЕ И СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА?

Момиченце, спасено в Джандарис, Сирия, след земетресението. Снимка: Рами Ал Саид / АФП
07.02.2023 / 20:01

"Гледах как се срутват жилищни сгради. Ужасна трагедия. Съчувствам на турците и на сирийците. Ужасна е и това, че никой не подава ръка за помощ на сирийците в такъв тежък момент"; "Очаквам скоро нашата държава да сглоби поне един ТИР с помощи и за Сирия. Тя търпи бедствие вече 12 години. Все си мисля, че можем да сглобим един камион с одеяла, палатки, консерви и малко лекарства. Поне един камион": безкомпромисният народен анализ в рубриката ни "Вашите гласове". Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

без имена

Гледах как се срутват жилищни сгради. Ужасна трагедия. Съчувствам на турците и на сирийците. Ужасна е и това, че никой не подава ръка за помощ на сирийците в такъв тежък момент.

thenewone

Съболезнования на семействата на пострадалите. Да не дава господ да ни се случи на нас такова нещастие. Измъчва ме въпросът, зададен по-горе от колеги - хубаво е, че нашият президент, не е чакал молба за помощ от Ердоган. А Сирия?

Спиноза

А за Сирия, какво изпрати нашият президент? Там също са много пострадали.

SapunRK

Очаквам скоро нашата държава да сглоби поне един ТИР с помощи и за Сирия. Тя търпи бедствие вече 12 години. Все си мисля, че можем да сглобим един камион с одеяла, палатки, консерви и малко лекарства. Поне един камион.

Достоевски

Така и не можах да разбера, каква е разликата между турските дечица и сирийските дечица, та нашите неолиберасти, натъпкани с евроатлантически "ценности" ще пращат екипи и помощ само в Турция ? Само този факт е показателен, колко циничен и антихуманен е "цивилизования" запад и помията, в която сме набутани.

colibri

БЧК прави дарителска кампания само за Турция, а за сирийците нито дума. Оказва се, че следват политиците- правят кампания само за "правилните"пострадали. Питам- къде им е хуманноста на БЧК- защо делят пострадалите от това природно бедствие?! Явно БЧК са станали и евроатлантици, т. е. спазват правилата да се помага само на определени държави-съюзници от ЕС и НАТО.

топ 10

Американските мародери на сирийския нефт няма ли барем от кумова срама да деокупират находищата, връщайки ги на законното правителство на страната, или ще продължат да лочат чужди суровини, докато сирийският народ пъшка и загива под развалините, предизвикани от безмерната им алчност и наглост?!

минаващ

От показаното в Мрежата излиза, че трагедията наистина е апокалиптична!!! Господа и дами , не се успокоявайте от временния брой загинали! В подобен район в Армения преди няколко десетилетия имаше 20 000 загинали! От това което се вижда тук твърде оптимистичната оценка ще бъзе поне 30 000 ,а могат да достигнат и 300 000 след разчистване на развалините! Занимавал съм се със сеизмичен риск преди 15 години и съм наясно!!! Първият трус е бил през нощта когато хората са спали в къщите си. Само в един град като Газиантеп, който има милион и половина население, потенциалните жертви трябва да са към 100 000 в срутените многоетажни блокове... Трябва да се помага на оцелелите - там сега е зима, а половината са бягали от леглото само с дрехата на гърба си! Това означава само в Газиантеп най-малко 100 000 бездомници търсещи дреха и топло... А за целия район сумата сигурно ще е на порядък по-голяма. Отделно "п...ското" поведение на нашите власти ,които се ослушват и за жертвите в Сирия, "щото не била поискала помощ"!!! От Руската база в Сирия са изпратили два батальона жива сила да разчистват развалините, но нищо не се чува за американските солджъри от Инджирлик - най-вероятно бързат да ги евакуират с хеликоптери от там, че да не се напъват... Такива сме ние, ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ!...

колония

Докато България проявява колониално поведение, това ще се използва от Северна Македония и те ще си правят каквто желаят. Извикахме посланика за консултация със заканата, че докато не се преустановят антибългарските прояви, той няма да се връща. След като САЩ ни скръцнаха със зъби, българският посланик веднага се върна в Северна Македония. И веднага се намери оправдание, според Демерджиев, казано тази вечер по БНТ - при посещение на вицепремиер, протоколът изисква посланикът да се върне. Тогава въпросът е - беше ли нужно това посещение, след като същият не направи нужното, за да се допуснат чакащите 200 българи на границата. Или посещението имаше за цел да оправдае връщането на посланика по нареждане на колониалния господар.

https://glasove.com/vashite-glasove/chitateli-na-glasove-a-siriya-kakva-e-razlikata-mezhdu-turskite-i-siriyskite-detsa

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев