АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОШКО ЙОРДАНОВ: ПРОБЛЕМЪТ С РСМ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НИ ПАРТНЬОРИ Е БЮРОКРАТИЧЕН

 Тошко Йорданов
06.02.2023 / 15:49

"Проблемът с РСМ за европейските ни партньори е бюрократичен. И е нормално да е така, и те да имат такова отношение към него. Всички български управляващи в годините назад не са си давали зор да обяснят какъв е проблемът и да търсят съюзници сред нашите европейски партньори. Вдигането на ветото беше отвратителна грешка".

Това каза пред БНР зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

И допълни, че отношението към българите и спазването на някакво приличие от страна на политиците в РСМ е било по-приемливо преди вдигане на ветото, докато "сега са абсолютно безконтролни".

"Политиците у нас са тези, които трябва да понесат цялата вина, отговорност и последствия за това, което се случва, а не хората".

В предаването "12+3" Йорданов коментира предстоящите избори. ИТН ще влезе в кампанията с ясното съзнание, че партията ще бъде част от парламента и ще направят всичко възможно той да бъде работещ.

"В момента парламентът си избира правителство, което практически контролира парламента. Така контрол между законодателна и изпълнителна власт няма, има брутално сливане. Ние бяхме част от едно такова управление. Грешните решения на Министерския съвет бяха прокарвани вътре в парламента от всички коалиционни партньори. При една президентска република правителство се назначава от президента и парламентът контролира изключително точно съответната изпълнителна власт. Политиците не искат президентска република, защото, когато си депутат и излъчиш премиер, и си в коалиция с други, възможността да крадете от държавния бюджет е огромна, защото няма кой да контролира това".

 

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев