АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖЪЛТ КОД В ЦЯЛАТА СТРАНА, ОРАНЖЕВИЯТ КОД Е ОБЯВЕН ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ОПАСНО ВРЕМЕ

Жълт код за опасно време
06.02.2023 / 08:37

Оранжев код за опасно време е в сила за една област за днес, предупреждават синоптиците от НИМХ. Във всички останали области на България за понеделник е обявен жълт код за ниски температури, а в някои и за силен вятър. Очакват се максималните температури да останат под 0°. Ще духа силен северен вятър с пориви 20-24 m/s.

Оранжевият код е обявен за област Сливен, където също ще има ниски температури и вятър. Ще духа силен северен вятър с пориви до около 26 m/s. В областта ще бъде леден ден.

От НИМХ обръщат внимание, че ниските температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.

Остават и условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 4°и 1°. В София минимална - около минус 8°, максимална - минус 3° - минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - около минус 15°.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев